Medeltida mat – att laga och äta

      Inga kommentarer till Medeltida mat – att laga och äta

Torsdagen den 21 februari 2019, kl 17:00

Plats: Sjätte Tunnan, Stora Nygatan 43, Gamla Stan

Sebastian Karlsson är en av världens bästa kockar när det gäller medeltida matlagning specificerat till tiden år 1400 +/- 20 år. Han var gästkock i radioprogrammet Meny april 2004 och han blev inbjuden till Vetenskapsradions program ”Därför älskar vi historisk mat” i januari 2017. Sebastian jobbade som kock i Linköping ett stort antal år, bl.a. på Malmslätt. 2013 blev han hämtad till Fotografiska av Paul Svensson. 2015 återvände han till Sjätte Tunnan.

Meny

Sebastian kommer att presentera följande meny:

  • Fruktfat
  • Stekt pilgrimsmussla med grön ärtpuré
  • 2 hemgjorda korvar med rödvinskokt rödkål
  • Pärlhöna med sås på saffransmandel
  • Blåmögelos från Löt, kvittenmarmeland.

Kostnad:  200 kr för medlem, 300 kr för icke medlem. I priset ingår mat och föredrag samt visning av kök. Betalning görs genom att sätta in beloppet på AGA-iternas bankgiro 402-6555. Ange ”6:e Tunnan” + ditt namn.

Dryck: Ett rekommenderat dryckespaket för 250 kr kan beställas och betalas på plats. Det finns ett stort utbud av öl och ett eget mjöd (mölska).

Antal: Maximalt antal deltagare 50 st.

Anmälan: Bindande anmälan ska göras senast fredagen den 15 februari via vårt anmälningsformulär.
Kom ihåg att vid anmälan ange deltagarens namn och telefonnummer samt antal personer.

Kontakt: Rickard Kumlien, 0723 28 57 13. Rickards tankar om mat och dryck

Välkomna önskar styrelsen

Skriv ut Skriv ut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *