- AGA-iterna - https://www.agaiterna.se -

Dalénmuseet i Stenstorp

Onsdagen den 17 februari 2021, kl 18:00

Inspelning av Zoom-mötet

Youtube-tips från Elin Andersson

Välkomna att besöka Dalénmuseet i Stenstorp på ett nytt sätt! Styrelsen har ett antal gånger planerat en bussutflykt till Stenstorp, men något har alltid kommit emellan; nu senast pandemin. Vi kommer att återkomma till ett fysiskt besök, men i mellantiden arrangerar vi ett virtuellt besök via Zoom.

Göran Dalén, styrelseledamot i Gustaf Dalénsällskapet, kommer att samtala med sällskapets sekreterare, Elin Andersson, om Gustaf Dalén och hans gärningar, Dalénsläkten, museet, dess historia och vad som planeras att hända under 2021. Bilder och filmer kommer att visas.

Göran är sonson till Gustaf Dalén och son till Gunnar Dalén, som var VD på AGA 1950-1967. Han har examen från Chalmers skeppslinje, har varit anställd på Karlskronavarvet, Götaverken Arendal, Vattenfall, EON och WPD Offshore, och driver efter pensioneringen ett eget företag, Dalén Power AB. Göran är också medlem i AGA-iternas Innovationsgrupp och har skrivit flera avsnitt i boken ”AGAs uppfinningar under ett sekel”.

Elin är den tidigare journalisten som blivit folkbildare av annat slag. Som ideellt engagerad för minnet av Gustaf Dalén och upprätthållandet och utvecklandet av Dalénmuseet är hon en av de drivande krafterna bakom verksamheten.

Möteslänk: https://zoom.us/j/92197372569 Mötet öppnas kl 17:30.

Introduktion till Zoom: För dem som tidigare inte har kommit i kontakt med detta nya medium för att träffas digitalt finns instruktioner här.

Väl mött!

Skriv ut