Innovationsmöte

      1 kommentar till Innovationsmöte

Torsdagen den 8 februari 2018

Plats: Nya Föreningsgården, Larsbergstorget 9, Lidingö

Vi börjar med en enkel måltid och mingel kl 17:00. Föredragen börjar kl 18:00.

AGA-iternas Innovationsgrupp har nu arbetat ett år för att kartlägga AGAs uppfinnarverksamhet under 100 år och inbjuder till ett nytt möte. För en allmän presentation om innovationer har vi anlitat en erkänd expert på området, Bertil Hök, som kommer att tala över ämnet:

Innovativ problemlösning – mer logik än mystik

Bertil Hök är teknologie doktor i elektronik, adjungerad professor vid Mälardalens Högskola och grundare av Hök Instrument AB, som har 15 anställda och bl. a. gör systemlösningar för Autoliv. Han är också författare till böckerna ”Inside innovation: hur man får det att hända” och ”Logic and Magic”.
AGAs egna uppfinnare kommer också att göra presentationer:

Rudolf Wiklund, mångårig VD för Geotronics AB och med många egna patent kommer att berätta om företagets banbrytande utveckling av avståndsmätare, som gjorde dem världsledande på området.

Imre Botos, utvecklingsingenjör och kontraktsansvarig för militära dykprojekt på Interspiro AB, också med en rad egna patent, kommer att beskriva några dykapparater och de uppfinningar som gjort företaget till ett av de största i världen på avancerade militära dyksystem.

Vi tror att mötet kommer att ge god inblick i innovationsvärlden, både för tekniker och icke-tekniker, så ta med era vetgiriga ungdomar och bekanta för en trivsam och lärorik kväll!

Kostnad:  50 kr för medlemmar och ungdomar/studenter samt  100 kr för icke-medlemmar betalas vid ingången; kontant och jämna pengar, tack!

Anmälan: Senast måndagen den 5 februari via vårt kontaktformulär.

Kontakt: Lennart Fredriksson, 0763 75 95 96.

Förtäring: Kaffe/the, smörgås och kaka

Innovationsgruppen

Skriv ut

Skriv ut Skriv ut

One thought on “Innovationsmöte

  1. Per

    Efter den här kvällen 1) inser jag att jag behöver både hörapparat och nya linser.
    1) Innovationsmöte tor 8 feb 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *