Visning av museet Vikingaliv

      Inga kommentarer till Visning av museet Vikingaliv

Måndagen den 16 september 2019

Plats: Djurgårdsvägen 48.

Hitta hit: Spårvagn nr 7 eller buss nr 67, som passerar Karlaplans T-bana, till Liljevalchs/Gröna Lund. Gå mot Wasahamnen.

The Viking Museum eller Vikingaliv är ett några år gammalt museum som ger en helhetsbild av vikingarnas liv med de brutala plundringarna och det hårda livet på havet. Vi får lära oss om vardagslivets mödor, runornas fascinerande värld, den spännande nordiska mytologin och mycket annat under den guidade visningen.

Enligt museets beskrivning är ”Ragnfrids saga en vikingafärd där du får följa med på en resa in i vikingatiden. Färden börjar på Frösala Gård hemma hos Ragnfrid och hennes man Harald. Därefter får du åka med på en resa och bevittna plundring i väst och trälhandel i öst. Med ljud, ljus och stämningsfulla miljöer färdas du genom den 11 minuter långa färden som berättas av Ragnfrid själv.”

Program

16.00 Incheckning
16.15   Mjödskål och rotfruktschips
16.30   Guidad visning i utställningen
17.15   Ragnfrids saga
17.30   Egen tid / titta i shopen
18.00   Tack för idag

Kostnad:  175 kr för medlem, 275 kr för icke medlem. I priset ingår entréavgift och programmet ovan.

Betalning: Görs genom att sätta in beloppet på AGA-iternas Bankgiro 402-6555 före besöket eller med Swish till 0763 75 95 96 vid entrén. Ange namn och ”Vikingaliv”.

Anmälan:  Senast söndagen den 8 september med vårt anmälningsformulär.

Kontakt:  Lennart Fredriksson, 0763 75 95 96.

Förtäring: Efter besöket finns möjlighet att, på egen bekostnad, gemensamt intaga en bit mat eller något att dricka på Sjöcaféet, Galärvarvsvägen 2, vid Djurgårdsbron.

Välkomna önskar styrelsen

Skriv ut
Skriv ut Skriv ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *