Visning av utställningen Swedish Grace på Nationalmuseum

Torsdagen den 28 april kl. 16:00

Einar Forseth, Puhl & Wagner, Takmosaik, Helios på himlavalvet, 1923. Glasmosaik. Foto: Linn Ahlgren/Nationalmuseum

Nationalmuseum visar en stor utställning om 1920-talets visuella kultur i Sverige. I centrum står en enastående samling av design och konsthantverk som till största delen tillhör museet. Kring de uppbyggda rumsmiljöerna och montrarna där föremålen stiligt presenteras görs utblickar till foto, biofilmer, dans, mode och inte minst till måleri och skulptur. Curatorn Cilla Robach och hennes arbetsteam har skapat en utställning i högsta museiklass. Urvalet är väl genomtänkt och varje del är genomarbetad in i minsta detalj. Det är upplyftande och inspirerande att vandra mellan salarna.”

Anna Nittve i Svenska Dagbladet, 12 mars 2022

Plats: Södra Blasieholmshamnen 2, mitt emot Kungliga slottet

Hitta hit: T-bana blå linje till Kungsträdgården, buss 65 till Nationalmuseum, buss 2, 55 eller 76 till Kungsträdgården. Var på plats i god tid för att hinna hänga av er ytterkläder och låsa in väskor, ryggsäckar etc.

Antal: Maximalt 20 deltagare så först till kvarn gäller. (Icke medlemmar är välkomna i mån av plats.)

Kostnad: 130 kr. Föreningen bjuder på guidningen. Betalning görs genom att sätta in beloppet på AGA-iternas bankgiro 402-6555 eller swisha till 0709 79 69 69 när bekräftelse på deltagande erhållits. Ange ”Nationalmuseum” + ditt namn.

Anmälan: Senast måndagen den 25 april via vårt anmälningsformulär.

Kontakt: Ingegerd Elgenmark, 0709 79 69 69

Förtäring: Glasbaren har öppet till kl. 20. Här erbjuds goda bakverk, smårätter och ett ambitiöst dryckesutbud.

Välkommen!

Skriv ut
Skriv ut Skriv ut

One thought on “Visning av utställningen Swedish Grace på Nationalmuseum

  1. Hans Conradson

    Hej,
    Jag och min fru (inte medlem) kommer gärna.
    Hälsningar
    Hans Conradson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *