Besök på Trimble, fd AGA Geotronics

Tisdag 13 februari kl. 17:30

Trimble S5 i bruk för nya Lilla Lidingöbron. Foto: Timble

Det började med att forskaren Erik Bergstrand på KTH blev bäst i världen på att mäta ljusets hastighet på 1940-talet. Han fick ett patent på att använda detta för att mäta avstånd med stor noggrannhet och presenterade metoden för elektronikdivisionens chef på AGA, Carl-Erik Granqvist, som nappade på idén. Sedan dess har nyckelpersoner som Ragnar Schöldström och Rudolf Wiklund ägnat decennier åt projektet, som ledde till att AGA Geotronics blev världsledande på avståndsinstrument för lantmäteri och geodesi. Sedan år 2000 ingår verksamheten i den amerikanska Trimble-koncernen.

Robert Jung har arbetat på Geotronics/Trimble i 34 år och är nu teknisk produktchef på Trimble. Han kommer att presentera företagets historia och visa de instrument som säljs i dag.

I vårt referensbibliotek, i sektion 16. Avståndsmätare, finns mycket information.

Plats: Trimble, Rinkebyvägen 17, Danderyd

Hitta hit: Med bil, kör Roslagsvägen/E18 till Danderyds trafikplats och sväng in på Danderydsvägen. Tag vänster in på Rinkebyvägen. Parkering finns. Med buss från Danderyds sjukhus, läge H, till hållplats Danderydsberg. Därifrån 7 min promenad under E18, ca 500 m.

Program:

  • 17:30 Samling
  • 17:45 Föredrag och demonstration
  • 19:00 Buffetmiddag för dem som så önskar

Antal: Maximalt 30 deltagare

Kostnad: Besöket är utan kostnad Middagen kostar 120 kr. Betalning ska ske på anmodan när vi har fått minst 10 anmälningar.

Anmälan: Senast söndag 4 februari via vårt anmälningsformulär

Kontakt: Hans Almqvist 0702 26 06 48

Skriv ut
Skriv ut Skriv ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *