Vätgas i stor skala – myt eller verklighet?

Tisdagen den 4 maj 2021, kl 18:00

Som de flesta vet är vätgas (hydrogen, H2) vårt vanligaste grundämne och också det lättaste.  Det framställes genom sönderdelning (elektrolys) av vatten eller från naturgaser.  Vätgasen har stort energiinnehåll i förhållande till vikt och volym och har under decennier varit med i diskussionen om framtidens energilagring.  Först på senare tid har dessa planer börjat bli verklighet. Vätgasen är i vissa gasblandningar mycket explosiv och har ett mindre angenämt inslag i AGAs historia.  Genom sin låga vikt användes det för att fylla luftskepp; också det tyska Hindenburg, som år 1937, efter färd över Atlanten, brann upp vid ankomsten till USA.  AGAs dåvarande VD, Rolf von Heidenstam, var ombord.  Han klarade sig men fick allvarliga skador.

Rubriken är temat för det föredrag som Olof Källgren, Executive Director, Sales, på Linde gav under årets digitala Hindersmässa.

Olof, som har en lång karriär inom AGA och sedan Linde, kommer att presentera detta föredrag samt ge exempel på de senaste vätgasaffärerna inom Linde-gruppen.  Vi kommer också att få möjlighet att ställa frågor.

Instruktioner för att hämta och ansluta till Zoom

Möteslänk: https://zoom.us/j/96464518045 Mötet öppnas kl 17:30

Observera att du måste uppge både för- och efternamn när du ansluter till mötet.

Välkommen!

Skriv ut
Skriv ut Skriv ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *