Nationalmuseum

      Inga kommentarer till Nationalmuseum

Torsdagen den 30 januari 2020 kl 15:30

Plats: Södra Blasieholmen.

Hitta hit: Nationalmuseum ligger på Södra Blasieholmshamnen 2 med Kungliga Slottet tvärs över vattnet. Vi samlas vid huvudentrén. Deltagare i en bokad gruppvisning har företräde i huvudentrén vid eventuell köbildning. Ta entrén till höger och ange att vi har en bokad visning.

Nationalmuseum uppfördes under 1800-talet och genomgick en omfattande renovering under tiden 2014- 2018. Det är Sveriges design- och konstmuseum och Du har nu en möjlighet att få en guidad visning av museets konstsamlingar, På upptäcktsfärd i konsten. Vi får följa hur konst, konsthantverk och design har utvecklats under olika tidsepoker.

För mer information om visningen hänvisas till Nyfiken på: Samlingarna.

Kostnad:  Museet har fritt inträde och guidekostnaden betalas av föreningen.

Anmälan:  Senast onsdagen den 22 januari med vårt anmälningsformulär. Observera att museet, av säkerhetsskäl, har begränsat gruppstorleken till 25 personer och tillåter inte avsteg från detta antal. Först till kvarn gäller och de som inte får plats kommer att meddelas.

Kontakt:  Lennart Fredriksson, 0763 75 95 96.

Förtäring: Efter den guidade visningen finns möjlighet att avsluta träffen på museets Glasbar och Café där vi, på egen bekostnad, erbjuds ett bra dryckesutbud, smårätter och goda bakverk.

Välkomna önskar styrelsen

Skriv ut
Skriv ut Skriv ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *